Ingen ränta i utländska räkenskaper

IRS har varit aggressiv nyligen för att bedriva skattebedrägerier som har dolda tillgångar på offshore-konton. Påföljder för att inte anmäla förekomsten av utländska konton är branta, vilket även handlar om ärliga företag och individer som är osäkra om sina ansökningsskyldigheter.

 

Vanligtvis är amerikanska skattebetalare med ett ekonomiskt intresse i utländska finansiella konton skyldiga att fylla i formulär TD F 90-22.1, Rapport om utländsk bank och finansiella konton (ofta kallad “FBAR”), när det sammanlagda värdet av dessa konton överstiger 10 000 USD När som helst under ett kalenderår. Sådana konton inkluderar, men är inte begränsade till, kontroll, besparingar, värdepapper, mäkleri, fond och andra samlade investeringskonton som hålls utanför Förenta staterna. Personer med signaturmyndighet över, men inget ekonomiskt intresse i, en eller flera konton med samma kvalifikationer måste också lämna in en FBAR. Det senare kravet har orsakat stor förvirring och oro bland ledande befattningshavare med viss diskretion över sina arbetsgivares utländska finansiella konton.

 

I februari offentliggjorde finansdepartementet slutliga ändringar av FBAR-förordningarna för att klargöra ansökningsskyldigheten. Dessa regler trädde i kraft den 28 mars och gäller för FBAR-registreringar som rapporterar utländska finansiella konton som upprätthålls i kalenderåret 2010 och för alla efterföljande år.

 

Dessa nya regler gäller även för personer som bara har signaturmyndighet över utländska finansiella konton och som uppskjutit sina FBAR-förpliktelser för kalenderår 2009 och tidigare. Fristen för dessa personer att lämna FBAR förlängdes till 1 november 2011.

 

IRS avslutade också ett frivilligt upplysningsinitiativ för offshore från och med september 9. Under detta initiativ erbjöd IRS en enhetlig straffstruktur för skattebetalare som kom fram för att rapportera tidigare uteblivna utländska konton samt eventuell orapporterad inkomst som genererats eller hölls i dessa konton , Under skatteåren 2003 till 2010. Trots att fönstret för att delta i programmet har stängts framgår det av initiativets vanliga frågor att de som endast har signaturmyndighet på utländska konton fortfarande ska lämna in felaktiga FBAR-rapporter.

 

Undantag för Underskrift

 

Vad betyder signatur (eller annan) auktoritet vad gäller IRS? Slutbestämmelserna definierar signatur eller annan myndighet enligt följande:

 

“Signatur eller annan myndighet innebär en persons auktoritet (ensam eller i samverkan med en annan) för att kontrollera dispositionen av pengar, medel eller andra tillgångar som innehas i ett finansiellt konto genom direkt kommunikation (vare sig skriftligen eller på annat sätt) till den person med vilken Det finansiella kontot upprätthålls. ”

 

Enligt denna definition behöver inte chefer och andra anställda nödvändigtvis lämna in en FBAR, helt enkelt för att de har auktoritet över sina företags utländska finansiella konton. Enligt de slutliga bestämmelserna beviljar Financial Criminal Enforcement Network (FinCEN) befrielse från skyldigheten att rapportera signatur eller annan myndighet över ett utländskt finansiellt konto till tjänstemän och anställda i fem kategorier av enheter som omfattas av specifika typer av federal reglering. Bland dessa kategorier är börsnoterade bolag noterade på en amerikansk nationell värdepappersbörs, och företag med mer än 500 aktieägare och mer än 10 miljoner dollar i tillgångar. För börshandlade företag kanske inte officerare och anställda i ett amerikanskt dotterbolag behöver lägga in en FBAR, så länge som amerikanska moderbolaget filerar en konsoliderad FBAR-rapport som innehåller dotterbolaget. Dessa undantag gäller endast när anställda eller tjänstemän inte har något ekonomiskt intresse i räkenskaperna i fråga.

 

Reglerna föreskriver emellertid att rapporteringsbefrielsen är begränsad till utländska finansiella konton som direkt ägs av den enhet som anställer tjänstemannen eller den anställde som har signaturmyndighet. Undantaget gäller inte om personen är anställd av moderbolaget utan har en underskriftsmyndighet över det utländska kontot för bolagets inhemska dotterbolag. Vidare är utländska konton som ägs av utländska dotterbolag till ett amerikanskt bolag inte berättigade till detta rapporterings undantag.

www.xn--dinbokfringstockholm-99b.se

Till exempel, om Acme Corp äger utländska finansiella konton, måste chefer med signaturmyndighet över dessa konton också vara anställda i Acme Corp för att kunna kvalificera sig för undantaget. Om ett amerikanskt dotterbolag till Acme Corp äger dessa konton, måste cheferna med signaturmyndighet över räkenskaperna vara anställda av dotterbolaget (inte Acme Corp. direkt) och Acme Corp. måste lämna in en konsoliderad FBAR som innehåller dotterbolaget för undantaget att ansöka.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *