Skärning av egna träpennämnen

Att göra träpennor inte bara en trevlig hobby, det kan också lägga några extra dollar i fickan.

 

Idag uppskattar många människor ett bra skrivinstrument, och vilket bättre sätt att visa stil än med en elegant, miljövänlig penna eller penna.

 

När kunderna anser en träpenna söker de efter flera saker.

 

Kom ihåg att sälja en penna; Du måste få kundens uppmärksamhet. Ett av de bästa sätten att göra det är med en intressant art, färg, struktur eller finish. Utan dessa kritiska faktorer kommer kunden sannolikt inte ens att märka pennan. Mycket mindre plocka upp det för en närmare titt.

 

När kunden plockar upp pennan, är han eller hon inriktad på hantverket. Är passformen utmärkt? Finalen perfekt? Är pennan lätt att använda? Passar den i handen? Under denna tid kommer kunden vanligen att undersöka träet och leta efter något som står ut.

 

Hur kan du se till att du har tillräckligt med blankor och se till att dina pennor har det som krävs för att kunden ska se närmare ut? Ett sätt är att skära dem själv från nästan vilken typ av trä som helst i ditt lokala område.

 

Medan exotiska ämnen har sin plats och gör för snygga föremål, kan lokalt trä säkert vara väldigt attraktivt. Dessutom kan du inte slå priset, speciellt om du skär dem själv.

 

De verktyg som behövs är få. Faktum är att endast ett elverktyg är nödvändigt, det vill säga bordssagen. Medan en motorsåg är väldigt användbar och kommer att göra jobbet enklare, kommer en handsåg göra bra om du ger strömmen.

trädfällning

När jag letar efter ämnen, fokuserar jag oftast på små lemmar eller träd mellan 5-7 tum i diameter. Jag såg sedan dessa bitar i längder på 8 inches lång. Denna storlek är ganska lätt att såga med en 10-sågssåg.

 

Omedelbart efter att ha klippt benen i storlek, ta latexhusfärg och måla två tunga lager på de exponerade ändarna av träet. Detta förhindrar att sprickor utvecklas och förstörs för användning som pennämnen.

 

Innan såg vedet måste det torka. Det tar vanligtvis cirka 10 månader på en bit av trä denna storlek. Det är naturligtvis bäst att hålla ditt trä ur väder under denna torkning.

 

O VIKTIGT: Du kan få allvarligt skadade och / eller skadade sågämnen längs en bordsåg. Dessa lemmar är benägna att hålla fast och klä på ditt blad vilket gör att träet kan flyga ur sågen om du inte är försiktig. Detta kan få din hand att glida in i bladet. Du är ansvarig för din egen säkerhet när du använder det här eller något annat elverktyg.

 

När träet är torrt skär jag det ungefär 7/8 tum bredt och skär skivorna 7/8 tums kvadrat. Detta gör en praktisk storlek tom för de flesta penna du kan göra.

 

Även vid det, skära några 2 tum med 3-tums ämnen för flaskproppar. Överväg att göra en penna, penna, brevöppnare och flaskpropp av samma typ av trä.

 

Här är ett användbart tips: Märk varje enskilt ämne med träslaget när du avslutar sågoperationen. Använd något permanent som en Sharpie penna. Du kan känna igen träet idag, men jag garanterar att det blir svårt att ID ett år ifrån när det blandas med andra ämnen av liknande typ av trä. Om du inte är försiktig, kommer du att sluta med vilka träskyttare som kallar “FIG” trä. FIG betyder “finns i garage”

 

Det här är en bra tid att överväga att lagra dina ämnen. Alternativen inkluderar plastplagg som passar en hyllplats, till exempel en plastsko eller något större om det behövs. Planera framåt, du kommer att finna att du kan ha fler pennämnen än du har plats för!

dintrdfllningstockholm.se

Så fortsätt leta efter trä som du kan förvandla till penna / penna / stoppämnen, ha kul, och kanske lägga några extra dollar mot din hobby.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *