GÅ HITÅT

Rörelse är inneboende för att vara mänsklig – vi blev gjorda att flytta! Vi blir emellertid alltmer sedentära, och med detta ökar vår risk för hälsoförhållanden som hjärtsjukdom, fetma, diabetes, ryggsmärta och artrit. Walking är den perfekta övningen för att övervinna detta problem och vilken bättre plats än Nya Zeeland att sätta på dina gåskor och flytta. Nya Zeeland ger tillgång till otroliga landskap och har tusentals backcountry vandringar och spår att utforska; Passerar genom olika landskap av inhemska skogar, vackra sjöar, bergstoppar och djupa dalar.

Säkert, enkelt och bäst av allt gratis, det gynnar hela kroppen och är öppet för människor i alla åldrar, livsstilar och fysiska träningsnivåer. Fördelarna med promenader främjas i ökad utsträckning av regeringar och myndigheter runt om i världen som ett sätt att förbättra folkhälsan.

Världshälsoorganisationen rekommenderar totalt minst 30 minuters fysisk aktivitet med måttlig intensitet, till exempel gå, fem dagar i veckan. Studier har identifierat ett antal fysiska och känslomässiga fördelar med att gå:

  • Förbättrad kardiovaskulär fitness – regelbunden gångavgång har många positiva effekter på ditt hjärta och blodcirkulation. Det bidrar till att sänka blodtryck och kolesterolnivåer, stärka och förbättra hjärtets effektivitet, minskar risken för stroke och främjar viktminskning, vilket i sin tur minskar arbetsbelastningen i hjärtat. Walking är en lågt belastande, viktbärande övning och jämförs positivt med andra kardiovaskulära träningsaktiviteter.
  • Förbättrad muskuloskeletisk hälsa – motion och promenader kan hjälpa till att lindra smärta genom att öka styrkan, flexibiliteten och stabiliteten i dina ben, muskler och leder. Det frisätter också endorfiner, som har visat sig ha en positiv effekt på att minska smärta. Människor som redan lider av muskuloskeletala smärta och sjukdom behöver inte ge upp motion, motion kan faktiskt bidra till att lindra smärta och förbättra hälsan. Walking är den perfekta aktiviteten för att minska smärta och styvhet i artrit och ledvärk. Med regelbunden gång blir musklerna runt leddet starkare och hjälper till att stabilisera den gemensamma leden. Walking hjälper också till att förbättra kroppshållning och minska ryggont. Ofta är ryggsmärta drabbade av att gå upp och tänka på att det kan göra problemet värre. Det är faktiskt det motsatta. Walking stärker dig buk- och kärnmusklerna, vilket hjälper till att stödja ryggen och håller lederna rörliga och förhindrar att de blir stela.
  • Vikthantering – Att vara överviktig kan påverka din hälsa med ökad risk för hjärtsjukdomar, diabetes och gemensamma problem. Det kan också påverka din mentala hälsa och självförtroende. Walking kan hjälpa dig att förlora och kontrollera din vikt.
  • Sömn – Att öka dina aktivitetsnivåer kan hjälpa dig att sova bättre på natten vilket förbättrar din övergripande hälsa och välbefinnande
  • Mental välbefinnande – Experter inom psykologi har visat att promenader, särskilt i naturliga miljöer, är särskilt fördelaktiga för vår mentala hälsa. Det distraherar oss från det dagliga livet, vilket ger våra hjärtan en välbehövlig vila. Forskning har visat att motion och promenader kan vara en extremt effektiv behandling för depression, stress och ångest eftersom det frigör endorfiner som ökar humör. Det kan också hjälpa till att lindra de fysiska symptomen på stress som muskelspänningar och huvudvärk.

Promenadstips
1. För de bästa hjärt-kärlsjukdomarna måste du gå fort men utan att behöva överdriva dig själv.
2. Rätt posturella problem – bra hållning är beroende av symmetri. Om det finns obalanser i din promenad / kropp kan dessa leda till skada och smärta.
3. Stryk regelbundet – utför enkla sträckor som en del av en uppvärmd och sval nedåtriktad muskler i dina kalvar, quadriceps, hamstrings, axelband och ryggrad
4. Korrigera din andningsteknik – många av oss andas inte tillräckligt djupt under träning vilket resulterar i minskat syreintag och ineffektiv kärnstabilisering. Kom ihåg att mage andetag när det är möjligt.
5. Ställ dig själv mål – ett av de bästa sätten att bli motiverad och hålla motivationen är att ställa realistiska och uppnåbara mål. Oavsett ditt mål, se till att det rör dig personligen eller det ger inte motivation att starta och upprätthålla ett gångprogram.
6. Om du vill maximera de fördelar du får från att gå, tänk på att göra andra hälsobeslut samtidigt som sluta röka, anta en hälsosammare kost och minska alkoholen

För mer tips om hur du förbättrar din fysiska och mentala välbefinnande eller diskuterar en plan för hälsoskötsel, vänligen boka ett möte med någon av våra högkvalificerade sjukgymnaster eller personliga tränare. De kan ge dig en fullständig muskuloskeletisk bedömning, inklusive en biomekanisk och postural analys, genomgångsteknisk granskning och sträcknings- och stärkande program som hjälper dig att gå säkert och effektivt för att få ut det mesta av din träning och nå ditt försök.

sanering i stockholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *