Olika åsikter om braskaminer

En eldstad kan vara en stor samlingspunkt i alla rum anser braskaminer stockholm.                          De flesta eldstäder är vanligen i vardagsrum, familjerum, hålor och färdiga källare. Men nyligen jag har sett mer och mer installerad i sovrum, matsalar och kök. De är stora tillägg som kan hjälpa till att minska uppvärmningskostnader, som är bonus för alla husägare i dag.

Lägga till en eldstad kan vara dyrt, men det är möjligt att lägga till en utan att bryta mot banken. Precis som alla andra hem renoveringsprojekt är att göra din forskning, planera smart och anställa rätt pro att göra jobbet trick.

Installera en öppen spis är inte lätt. När du arbetar med en potentiell explosiv och CO2 måste du anlita en professionell som vet vad de gör. Anslutningar måste göras med befintliga system och strukturer. Du måste se till att den öppna spisen har rätt avluftning. Detta är inte lätt arbete. Och om det görs på fel sätt, kan det vara mycket farligt och leda till risker som äventyrar din hälsa och säkerhet.

Om du har beslutat att en eldstad är precis vad ditt hem behöver nästa steg är att avgöra vilken som är bäst för dig och ditt hem. Välj den bästa eldstaden hos braskaminer stockholm.        Det största beslutet står mellan vedeldade eldstäder och eldstäder gas.

 

Vedeldade eldstäder

Det finns två huvudsakliga utmanare när det gäller vedeldade eldstäder: prefabricerade och traditionella murverk.

Prefabricerade eldstäder är i grunden olika versioner av en metallåda. Det finns modeller där ute som erbjuder den högsta energieffektivitet rating möjligt.Traditionella murverk eldstäder kan hålla i  århundraden, medan de  metall tillverkade  kommer att hålla i mer än 25 år. Men glasdörrar och inbyggda fläktarna öka effektiviteten och varmluft en prefabricerad eldstad pumpar ut jämfört med traditionella murverk eldstäder. I själva verket är en traditionell murad eldstad minst ren förbränning och energieffektiv spis du kan välja. Beroende på sin form, kan en murad eldstad faktiskt använder mer värme än den producerar-vilket motverkar hela syftet för många husägare.

Gas spisar kräver minimalt underhåll. Vi känner till allt om gasspisar på                                                                                            Detta gör dem till ett bra alternativ för villaägare som älskar utseendet på en eldstad, men hatar det extra arbetet i en vedeldad enhet. Folk glömmer att de måste gå utanför och få trä, hacka den, dra tillbaka hem, hitta rätt lagrings plus alla kostnader som går med det. Men när en gas spis är korrekt installerad det enda du behöver göra är att dra i spaken när det blir kallt.

Jag har en gasspis och jag älskar det. Jag är särskilt ett fan av direkta ventilationsgaser heter på grund av deras flexibilitet, du kan installera dem nästan var som helst. Direkt vent gaskaminer inte kräver en skorsten. Istället ventilera horisontellt ut en sidovägg eller vertikalt genom taket. Och de drar luften de behöver för förbränning från utsidan. Det betyder att de inte använder ditt hem varm luft.

Om du väljer att få en gasspis vara försiktig med vem du hyra för att göra installationen. Se till att du anlita ett proffs hos de braskaminer med en hel del erfarenhet av att installera dessa enheter och som kan hjälpa dig om det någonsin ett problem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *